Εκδηλώσεις

11ο Διεθνές Συνέδριο ACUUS

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου, από τις 11 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2007, το 11ο Διεθνές Συνέδριο του Οργανισμού ACUUS με τίτλο: «Underground Space: Expanding the Frontiers». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας & Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό τηε αιγίδα της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.


Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Προοπτικές απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μεταλλευτικής Τεχνολογίας και Περιβαλλοντικής Μεταλλευτικής του Ε.Μ.Π., με θέμα: «Προοπτικές απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+  “Winstone - Opening gates for Women IN the STONE sector”.

Περισσότεροι από 75 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση που συντόνισαν από κοινού ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών Καθηγητής Δ. Καλιαμπάκος και η Αν. Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών Μ. Μενεγάκη. Στο πρώτο μέρος της εκδήλώσης παρουσιάστηκε η ομάδα του έργου WinSTONE καθώς και οι στόχοι και τα επιδιωκώμενα αποτελέσματα του έργου. Στη συνέχεια η κ. Μενεγάκη μίλησε για τις "Εκπαιδευτικές ανάγκες για την ένταξη των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου" και η Αν. Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών Μ. Περράκη παρουσίασε το θέμα "Σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων". Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης γυναίκες πρωτοπόροι στον κλάδο, όπως η κ. Ι. Χαϊδά (Πρόεδρος ΣΕΜΜΘ) και η  κ. Κ. Λαζή (τ. Πρόεδρος ΣΕΜΜΘ), η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Μηχανικών κ. Β. Τσουκαλά, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. και ο Δρ. Γ. Τέντες, Γεν. Διευθυντής μιας νεοφυούς επιχείρησης με πλειοψηφία γυναικών στο εργατικό δυναμικό της, μετέφεραν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις για τα προβλήματα και τις ευκαιρίες απασχόλησης των γυναικών.

Η εκδήλωση έληξε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ομιλητές να απαντούν σε ερωτήσεις του συντονιστή.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης:

Εκπαιδευτικές ανάγκες για την ένταξη των γυναικών στον κλάδο του μαρμάρου, Αν. Καθ. Μ. Μενεγάκη

Σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Αν. Καθ. Μ. Περράκη

Πώς οι γυναίκες θα ισχυροποιήσουν τη θέση τους στις επιχειρήσεις του κλάδου του Μαρμάρου, κ. Ι. Χαϊδά

Women in stone business: είμαστε εμείς για αυτές τις δουλειές βρε κορίτσια?, κ. Κ. Λαζή

Προβλήματα και ευκαιρίες για τη γυναίκα μηχανικό, Καθ. Β. Τσουκαλά

Ηγεσία: δεξιότητες και ιδιαιτερότητες, Δρ. Γ. Τέντες

Τέλος το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: